HUIDIGE EXPOSITIES EN EXPOSITIES IN HET VERLEDEN

 

 

HUIDIGE  LLOYD – EXPOSITIES

 

NIEUWE EXPOSITIELOCATIE  NETERSEL-NOORD BRABANT IN AANBOUW

Op deze Brabantse locatie, niet ver van de plek waar onze directeur Willem Ruys W.zn. in 1942 door de Duitsers werd gefusilleerd, zal een kleine, maar wel permanente,uit de ‘Ed van Lierde collectie’ zal worden getoond.

  Na een grote verhuizing wordt Netersel begin 2019 ‘expositierijp’ gemaakt. De opening wordt in het voorjaar van 2019 verwacht waarna men, op afspraak, de expositie kan bezoeken (zie hoofdstuk: ‘Contact’).

 

Eind 2018 volgen meer foto’s

 

Eind 2018 volgen meer foto’s

 

Eind 2018 volgen meer foto’s

 

Eind 2018 volgen meer foto’s.

 

Eind 2018 volgen meer foto’s

 

Eind 2018 volgen meer foto’s

x x

x

x x

x

x x x
x

……………………………………………………….

x

………………………………………………………

x

……………………………………………………..

 

EEN KORTE TERUGBLIK NAAR HOE HET ALLEMAAL IS BEGONNEN

DE OPRICHTINGSLOCATIE – OUDEHORNE (Frl.)

2005 t/m 2018

De bouw van de expositieruimte

Petit-fours als welkomstversnapering

Oud Lloyd-Bootsman, Jan Munter opent het museum – 1e Pinksterdag 2006

Zeer gewaardeerd muzikaal Indische sausje door Pak Warno

 

Genodigden laten zich verwennen

……………………………………………………..

Oud Lloyd-directeur Bernard Ewoud Ruys (✝️ 22 juli 2018).

………………………………………………………

……………………………………………………….

Jaap Smorenberg en Kees Amsterdam in gesprek

De Nieuw Zeelandse Ambassadeur, Ms. Rachel Fry wordt door de oprichter voorgelicht.

Marconisten; Herman de Jonge en Arie vd Ruit nemen er een borrel op!

EXPOSITIE ‘ROTTERDAMSCHE LLOYD’ TE VLISSINGEN

17 januari tot 5 oktober 2018

Op woensdag 17 januari jl. werd door het Koninklijke Rotterdamsche Lloyd Museum (KRL-Museum) bij gastheer Damen Schelde Naval Shipbuilding te Vlissingen een expositie geopend met een prominente link tussen de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd en de Koninklijke Maatschappij ‘De Schelde’. Deze scheepswerf was in de periode 1882 t/m 1947 hofleverancier van ‘de Lloyd’ .

Het is alom bekend dat de scheepswerf ‘De Schelde’ in het verleden vele zeeschepen met Indische namen heeft gebouwd. Het Museum Scheldewerf richt zich op deze bekende Zeeuwse werf en Damen Schelde Naval Shipbuilding heeft momenteel nog een directie relatie met Indonesië. Het KRL-Museum wil met het inrichten van deze, zes-maanden-durende, expositie getuigen over dit roemrucht scheepvaart-verleden dat zich uitstrekte tot en met de Gordel van Smaragd.

Drie organisaties pakken met deze expositie een historische draad op en doen dat tegelijkertijd op twee locaties, namelijk: in het hoofdkantoor van Damen Schelde alsook in het Museum Scheldewerf, beide aan De Willem Ruysstraat te Vlissingen. Genoemde organisaties zijn onlosmakelijk verbonden met Nederlands Indië en Indonesië. Het is om deze reden dat Wieteke van Dort bij de opening van deze expositie, letterlijk en figuurlijk, de Indische toon heeft gezet. Ook TV-persoonlijkheid Gerard Cox gaf acte de presence.

Tijdens de opening werd ‘De Blaas’, de bij veel Vlissingers zeker nog bekende fabrieksfluit, door de Damen Schelde directie aan het Museum de Scheldewerf geschonken. Bij die gelegenheid werd de fluit uiteraard geblazen en vanaf dat moment tot medio juli 2018 zijn geïnteresseerden bij beide exposities welkom.

 

FOTO-RAPPORTAGE OPENING DOOR WIETEKE VAN DORT

   
 

 

 

……………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………….

 
 
 

 

 

MEDIA OVER DE OPENING EN DE EXPOSITIE

 

Provinciale Zeeuwse Courant – 18 januari 2018

De Oud Rotterdammer

1 februari 2018

 

 

LLOYD-EXPOSITIES IN HET VERLEDEN – 2014

  DE KUNST VAN HET REIZEN

van 28 juni  t/m 26 oktober 2014 


In 2014 heeft het ‘Historisch Museum Ede’, in het kader van haar tentoonstelling ‘De Kunst van het Reizen’ van 28 juni t/m 26 oktober 201 een bruikleenverzoek aan ons museum gedaan. Naast voorwerpen uit onze museum-collectie en de collectie van het Historisch Museum Ede zelf, zijn de voorwerpen in bruikleen uit o.a. particulier bezit, het Nationaal Museum Paleis Het Loo in Apeldoorn en nog enkele andere musea.

Reizen is van alle tijden. Vroeger werden nieuwe werelden ontdekt per zeilschip, later werden reizen gemaakt per koets, trein of oceaanstomer. Naast het reizen in z’n algemeenheid, gaat de aandacht in deze tentoonstelling ook uit naar repatriëring en troepentransport. Ook de finesses van dat reizen met betrekking tot reisbenodigd-heden en attributen spelen een rol.  

 

 

LLOYD-EXPOSITIES IN HET VERLEDEN – 2013

  Indië in Den Haag ………. een eeuwenoude band op

van 19 april  t/m 15 augustus 2013   Den Haag en Indië zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nergens in Nederland liet de voormalige kolonie zoveel sporen na als in de residentie en door niemand anders werd het verlies van de Indische archipel zo sterk gevoeld als door de ‘Weduwe van Indië’, zoals de stad nog steeds wordt genoemd. Het Haags Historisch Museum heeft daarom in 2013 uitgebreid aandacht betseed aan de herinneringen aan Indië en aan de cultuur die Nederlands-Indië bracht naar Den Haag. In verschillende thema’s (kunst, literatuur, reizen, muziek en eten) illustreert het museum de sterke band die de stad heeft met de voormalige kolonie. Het Koninklijke Rotterdamsche Lloyd Museum heeft daarbij het onderwerp ‘reizen’ voor haar rekening genomen.

 

 

LLOYD-EXPOSITIES IN HET VERLEDEN

St. LAURENSKERK- 2011

  Expositie tijdens de Grote Slamatherdenking

in de Sint Laurenskerk te Rotterdam

27 april  2011

 

Den Haag en Indië zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nergens in Nederland liet de voormalige kolonie zoveel sporen na als in de residentie en door niemand anders werd het verlies van de Indische archipel zo sterk gevoeld als door de ‘Weduwe van Indië’, zoals de stad nog steeds wordt genoemd. Het Haags Historisch Museum heeft daarom in 2013 uitgebreid aandacht betseed aan de herinneringen aan Indië en aan de cultuur die Nederlands-Indië bracht naar Den Haag. In verschillende thema’s (kunst, literatuur, reizen, muziek en eten) illustreert het museum de sterke band die de stad heeft met de voormalige kolonie. Het Koninklijke Rotterdamsche Lloyd Museum heeft daarbij het onderwerp ‘reizen’ voor haar rekening genomen.

 

 

LLOYD-EXPOSITIES IN HET VERLEDEN

Scheepvaart en Transport College- 2008

VRIJDAG 21 t/m  ZATERDAG 22 NOVEMBER 2008, IN HET SCHEEPVAART EN TRANSPORT COLLEGE (STC) TE ROTTERDAM

 In het kader van “175 jaar Zeevaartonderwijs Rotterdam” heeft het Scheepvaart en Transport College (STC), gevestigd aan de Lloydstraat in het Lloydkwartier te Rotterdam (direct naast ons oude Lloydkantoor aan de Lloydkade) een aantal festiviteiten georganiseerd.  Op vrijdag 21 november 2008 waren er 500 genodigden aanwezig en op zaterdag 22 november was er een open dag.

    c

……………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………

 

 

 

 

Left Menu IconMenu