background
affiche nederlands indie
Van het eerste zeilschip

het eerste zeilschip

Tot en met het laatste vrachtschip

het laatste vrachtschip
facebook forum
Lloyd Toko

'TOKO OEN' - SEMARANG

 

LLOYD - HEBBEDINGETJES

Naast het feit dat het gewoon leuk is om mensen die in de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd geïnteresseerd zijn van leuke 'hebbedingetjes' te voorzien, is deze 'Lloyd-Toko' ook in het leven geroepen om het ons iets gemakkelijker te maken 'budgettair neutraal' te kunnen gaan functioneren. Zoals u weet, verricht het Koninklijke Rotterdamsche Lloyd Museum al haar werkzaamheden zonder subsidie en een beperkte sponsoring. Daarom zijn wij blij dat we enkele personen bereid hebben gevonden 'liefdewerk-oudpapier-taken' te vervullen. Ook ú kunt uw steentje bijdragen aan de instandhouding van museum en website, kortom voor de instandhouding van het Koninklijke Rotterdamsche Lloyd-erfgoed. Dit kunt u natuurlijk doen door bij ons museum aan te monsteren, maar ook door iets uit de 'Lloyd-Toko' aan te schaffen. In dat verband willen wij u er nogmaals op wijzen dat ons museum zonder de loyale steun van oud Lloyd-medewerkers, van 'Ketelbink tot Kapitein' en van 'Kantoorklerk tot Directeur', écht niet kan bestaan!
 
 
 
 

 

INSCHRIJVING OP LLOYD-VLAG GEOPEND

We hebben nog 1 inschrijving nodig!

Zo'n acht jaar geleden heeft het KRL-Museum een KRL-vlag laten produceren die het formaat van een geusje had (110 bij 150 cm.) Het leek ons een goed idee om dat te herhalen, maar dan met een grotere Lloydvlag. De inschrijving op de vlag is vervolgens begin april opgestart en direct al werd duidelijk dat er weliswaar enig animo voor deze grotere vlag (150 bij 225 cm.) was, maar dat er meer stemmen opgaan voor een kleinere maat, beter geschikt voor vlaggenstok en kleine vlaggenmast.

Als we die gewenste kleinere maat (120 bij 180 cm.) hanteren, wordt de kans dat we minimaal 10 stuks halen, uiteraard groter. De lagere prijzen zijn in de prijzenkolom hieronder weergegeven. Omdat de prijs bij 10 stuks afname significant minder is, richten wij ons op minimaal 10 stuks. We hebben de prijs voor 5 stuks ook vermeld om te laten zien hoeveel meer een kleinere afname kost!

SPECIFICATIES

 -  Ouderwets ogend (jaren '60) vlaggenstof van niet-glimmend spunpolyester.

 -  UV-bestendig en wasbaar.

 -  Afmeting: 120 bij 180 cm.

 -  Met oog boven en koord onder.   

PRIJZEN

Omdat de vlag een stuk duurder wordt als we slechts 5 t/m 9 exemplaren kunnen bestellen (€ 100,- per stuk), gaan we de vlag pas vanaf 10 exemplaren aanschaffen. Dat lijkt ons geen al te groot probleem omdat de Lloyd-vlag dan slechts: € 68,- per stuk kost. Als u de vlag opgestuurd wilt krijgen, komt daar € 6,95 aan verzendkosten (pakketpost) bij. Gratis afhalen in Oudehorne kan natuurlijk altijd!

HOE INSCHRIJVEN ?

Als u in het bezit wil komen van één of meerdere exemplaren van bovengenoemde Lloydvlag, schrijf dan per e-mail in en geef uw naam en het aantal vlaggen aan (krl-museum@kpnmail.nl). Wij wachten tot 1 augustus en kijken dan wat het totaal aantal inschrijvingen is. Zonodig verlengen we de inschrijving om het minimale aantal van tien stuks te halen. Hier beneden houden wij u met de 'vlag-thermometer' van het aantal inschrijvingen op de hoogte. Na 1 augustus nemen we contact met u op en weet u wat de inschrijvingsprijs is geworden. We  hebben de 10 stuks bijna gehaald!!

VLAG-THERMOMETER

9 stuks

inschrijvingen op 8 augustus  2017

Romke Boersma uit Den Helder, Oud Lloyd-WTK en aangemonsterde bij ons museum, heeft één van de drie vlaggen waarvoor ons museum zelf al had ingeschreven, gesponsord. Wij danken Romke voor zijn genereuze gebaar!

De laatste Lloydvlag (geusje) die pontificaal op het Ereveld Ancol te Jakarta-Indonesië werd gehesen, ter herdenking van onze zestien Modjokerto-slachtoffers.

 
 
 
 

PRACHTIGE LLOYD-PLACEMATS

PLACEMATS

om uw bezoek mee te verassen, afmeting: 42 bij 27,5 cm

 

PRIJZEN PLACEMATS (Incl. BTW, excl. verzendkosten)

1. 50 stuks voor   € 5,-    (€ 0,10 per stuk), 

2. 100 stuks voor € 9,-     (€ 0,09 per stuk), 

3. 200 stuks voor € 16,-   (€ 0,08 per stuk),

Afhalen of verzendkosten: koker-pakketpost = € 8,-

PLACEMAT IN LIJST

Om op te hangen is de PLACEMAT tevens verkrijgbaar in mooie lijst en achter glas(afmeting: 46 bij 36 cm.)

 

 

 

PRIJS INGELIJSTE PLACEMAT

Incl. BTW, excl. verzendkosten: € 15,- per lijst.

Afhalen of verzendkosten: pakketpost = € 6,95

OPBRENGST

De opbrengst van deze Lloyd-miniaturen komt geheel ten goede van onze Indonesie-projecten.

 
 
 
 

DE LLOYD-ZAKAGENDA IS HELAAS UIT DE PRODUCTIE!

De kosten voor het maken van de Lloyd-zakagenda zijn al enkele jaren hoger dan de inkomsten. Dit komt doordat het aantal gekochte agenda's in zes jaar drastisch (van 150 naar minder dan 50) is afgenomen. Het spijt ons verschikkelijk dat we hierdoor helaas zijn genoodzaakt dit artikel uit de productie/verkoop te halen. 
 
 
 
 
 

SLAMAT-DOCUMENTAIRE DVD EN SLAMAT- KALENDER

SLAMAT-DOCUMENTAIRE - 2 mei 2015

met 3D-beelden van deze oorlogsramp!

37 minuten

Met trots bevelen wij deze Documentaire-DVD van maar liefst 37 minuten aan. In deze documentaire ziet u de beknopte zeevaartgeschiedenis vanaf de VOC-tijd via zeilvaarder, Willem Ruys, de Rotterdamsche Lloyd, het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en de aanloop naar de grootste koopvaardijramp in de Nederlandse geschiedenis. In indrukwekkende 3D-beelden is voor het eerst ook het verloop van deze oorlogsramp te zien. Beelden daarvan bestonden tot nu tie niet. Vervolgens wordt beknopt aandacht aan de Grote Slamat-herdenking en de HMS Diamond-ceremonie besteed. Ook komt een Slamat-zoon, twee Slamat-dochters en Slamat-kleindochterk in beeld die allemaal hun emotionele verhaal vertellen. Tot slot worden een vijftal middelbareschool leerlingen geintervieuwd.

PRIJS PER DVD (inclusief verzendkosten binnen Nederland)

- € 13,- per stuk

€ 10,- per stuk voor 'aangemonsterden' bij het KRL-Museum

- Buitenland:  plus € 3,- extra verzendkosten.

PREMIERE KALENDER - 2 mei 2015

langgerekt - maten: 30 cm x 13,5 cm

  

Tegelijk met de Slamat-documentaire is, ter herinnering aan alle slachtoffers, ook een speciale maand-verjaardagskalender gemaakt. Dit mooie idee kwam van studenten van de Stenden-Hogeschool te Leeuwarden, zij hebben overigens ook aan de Slamat-documentaire meegewerkt. De Première-kalender is verdeeld over 12 maanden en staat vol met informatie over de oorlogsramp die op 27 april 1941 plaatsvond. De namen van alle 983 slachtoffers zijn eveneens vermeld.

                     langgerekt - maten: 30 cm x 13,5 cm

 

PRIJS PER KALENDER (inclusief verzendkosten binnen Nederland)

- € 5,- per stuk

- Buitenland:  plus € 3,- extra verzendkosten.

DVD EN KALENDER BESTELLEN

U kunt ons museum financieel helpen door de Slamat - Documentaire DVD-2015 en de Slamat-kalender te bestellen via e-mail: krl-museum@kpnmail.nl of schriftelijk: KRL-Museum, Rozenbergswijk 4-A, 8413 CW Oudehorne. Bij bestelling gaarne het bedrag overmaken op bankrekening IBAN nr: NL25 RABO 0144 2999 09 ten name van het KRL-Museum te Oudehorne, onder vermelding van: uw exacte bestelling en indien van toepassing uw aanmonsternummer.

 

 
 

PRACHTIGE LLOYD-MINIATUREN 

massief gegoten in tin, schaal 1:1250

               

ms Willem Ruys, ms Baloeran en ms Dempo

ms Schelde/Schie Lloyd, ms Kertosono, de Kota-schepen

Hieronder de speciaal voor de 'Grote Slamatherdenking - 2011' gebouwde: ss Slamat

INCLUSIEF EEN MOOIE EN RUIME VITRINEBOX

 

MATEN: lengte: 25,8cm, breedte: 7,3 cm, hoogte: 7,2 cm.

 

LLOYD-MINIATUUR

Lengte

in cm

Prijzen incl. vitrinebox en verzending binnen Nederland in €
niet aangemonsterden aangemonsterden
ms Baloeran 14,0        105 93
ms Dempo                    14,0 105 93
ms Willem Ruys              (&)-2 14,5 101 89
ss Slamat                         (&)-4 13,0 101 89
ms Schie Lloyd               (&)-1 13,0 87 75
ms Schelde Lloyd        # (&)-1               13,0 87 75
ms Kertosono 12,5 75 65
ms Kota Inten                  (&)                   12,0 70 60
ms Kota Gedé               * (&)                    12,0 70 60
ms Kota Agoeng, etc.  * (&)                       12,0 70 60
 * = op basis ms Kota Inten met kleine verschillen.  # = op basis ms Schie Lloyd
(&) = in voorraad - en aantal stuks

 

OPBRENGST

De opbrengst van deze Lloyd-miniaturen komt geheel ten goede van onze Indonesie-projecten (Medan- en Surabaya-project).

BESTELLEN

U kunt de Lloyd-miniaturen bij ons Museum bestellen via e-mail: krl-museum@kpnmail.nl of schriftelijk: KRL-Museum, Rozenbergswijk 4A, 8413 CW Oudehorne. Bij bestelling graag het betreffende bedrag overmaken op bankrekening IBAN nr: NL25 RABO 0144 2999 09 ten name van het KRL-Museum te Oudehorne, onder vermelding van: 'Miniatuur', de naam van het gewenste schip (schepen), aantal stuks en indien van toepassing uw aanmonsternummer.

LEVERING

Omdat de leverancier geen vaste levertijd kan/wil garanderen en wij deze ook liever niet meer afdwingen, stellen wij voor dat u pas betaald als wij u hebben gemeld dat wij het Lloyd-miniatuur bij u kunnen afleveren. Ook proberen wij een kleine voorraad op te bouwen. De Lloyd-miniaturen gemarkeerd met een: (&) zijn nog in voorraad, niet gemarkeerde Lloyd-Miniaturen vragen een levertijd vanuit Duitsland van enkele maanden!
 
 
 
 

INGEBONDEN 1e LUSTRUM LLOYD-KOMPASSEN

De 5e jaargang van ons museummagazine: 'LLOYD-KOMPAS' was met het uitkomen van het oktobernummer-2012 helemaal compleet. Voor ons museum reden genoeg om deze vijf jaargangen in te laten binden.
          

Zoals op het plaatje hierboven-links te zien is, zijn de LLOYD-KOMPASSEN in een prachtige, marineblauwe, harde omslag ingebonden, inclusief sjieke, goudkleurige teksten.

Inhoud: complete 1e lustrum LLOYD-KOMPASSEN van 2008 t/m 2012   (17 nummers, 157 full colour pagina's).

PRIJZEN PER BOEK (inclusief verzending via Post.nl binnen Nederland):

Dit boek is niet goedkoop, maar voor het Koninklijke Rotterdamsche Lloyd Museum een belangrijke communicatie-uiting. U kunt hem daarom iets lager dan de kostprijs, namelijk voor : € 75,- aanschaffen.

 

BESTELLEN

Via e-mail: krl-museum@kpnmail.nl of per brief: KRL-Museum, Rozenbergswijk  
4-A, 8413 CW  Oudehorne.
 
Bij bestelling graag het bedrag dat van toepassing is, overmaken op bankrekening IBAN nr: NL25 RABO 0144 2999 09 ten name van KRL-Museum-Oudehorne, onder vermelding van: 'Lustrum-Kompas'.

NOG SLECHTS 3 BOEKEN IN VOORRAAD

(juni 2017)

 

 

 

CONTAINER BOUWPLATEN

Onze modelbouwer/ontwerper/restaurateur, Geert Sieben heeft deze set van drie prachtige bouwplaten, tussen zijn wekzaamheden aan het ms Garoet door, speciaal voor het Koninklijke Rotterdamsche Lloyd Museum,  ontworpen. Met een klein beetje huisvlijt knipt en plakt u deze bouwplaat op eenvoudige wijze in elkaar ........... resultaat: drie geweldige 20 voet-containers op schaal (1:50) te beginnen met de jaren '60 NLL-container gevolgd door de Nedlloyd container (eind jaren '70) en een heuse container van het Koninklijke Rotterdamsche Lloyd Museum.
                                   

      

Afmetingen containers: l=12,5 cm b=5 cm h=5 cm.                             

PRIJZEN PER SERIE VAN DE 3 GETOONDE CONTAINER-BOUWPLATEN (inclusief verzendkosten binnen Nederland):

1. € 12,- per serie,

2. €   9,- per serie voor aangemonsterden bij het KRL-Museum,          

Als u de bouwplaten tijdens een bezoek aan het museum aanschaft, worden uiteraard geen verzendkosten berekend!

BESTELLEN
Via e-mail:  krl-museum@kpnmail.nl of per brief: KRL-Museum, Rozenbergswijk 4a, 8413 CW  Oudehorne.
 
Bij bestelling gaarne het bedrag dat van toepassing is, overmaken op bankrekening IBAN nr: NL25 RABO 0144 2999 09 ten name van KRL-Museum, Oudehorne, onder vermelding van: Het aantal te bestellen series van drie en indien van toepassing uw aanmonsternummer.

 

 
 

POSTZEGELS VAN HET KRL-MUSEUM MET PORTOWAARDE

Het KRL-Museum heeft een speciale museumpostzegel bij Post.nl laten drukken. Deze postzegel kunt u gewoon voor uw POST.nl-brieven en -pakketpost gebruiken. Elke zegel heeft waarde-1 (78 cent = posttarief 1 jan. 2017) U kunt één of meerdere velletjes van elk 10 postzegels (waarde-1) bestellen. Het voordeel van dit waardesysteem is dat u bij tariefsverhoging de oude postzegels kan blijven plakken. Bij aanschaf van deze zegels snijdt het mes aan twee kanten, enerzijds helpt u het KRL-Museum haar kosten te bestrijden, anderzijds maakt u op uw brieven reclame voor zowel de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd als het Museum zelf! Eén velletje kost vanaf 1 januari 2017 bij Post.nl€ 7,80.  

PRIJZEN PER VELLETJE VAN 10 POSTZEGELS: 

-  Slechts voor de Post.nl-kostprijs, nu inclusief gratis verzenden = € 7,80

-  Voor méér dan 10 vellen (100 zegels) speciale kostprijs: €  7,30 per velletje van tien postzegels, goedkoper dus dan bij het postkantoor! (let op: hier geldt uiteraard beperkte beschikbaarheid).

BESTELLEN

Via e-mail: krl-museum@kpnmail.nl of per brief: KRL-Museum, Rozenbergswijk 4-A, 8413 CW  Oudehorne. Bij bestelling gaarne het bedrag dat van toepassing is, overmaken op bankrekening IBAN nr: NL25 RABO 0144 2999 09 ten name van: KRL-Museum, Oudehorne, onder vermelding van het aantal velletjes van elk tien postzegels.
 
 
 
 

POLOSHIRT WILLEM RUYS

     

Eén van onze aangemonsterden biedt hierbij enkele marineblauwe poloshirts aan met een sticker waarop de KRL-vlag en het ms Willem Ruys te zien zijn. De shirts worden tegen normaal tarief aangeboden. De helft van het bedrag komt ten goede aan het KRL-Museum. Ad van der Brugh, hartelijk dank voor deze geste!

LET OP: er is nog maar 1 XXL-poloshirt in vooraad

(juni 2017)!  Wie koopt de laatste?

PRIJS POLOSHIRT:

-  € 25,- per stuk, nu inclusief verzending via pakketpost!

BESTELLEN
Via e-mail:  krl-museum@kpnmail.nl of per brief: KRL-Museum, Rozenbergswijk 4-A, 8413 CW  Oudehorne. Bij bestelling graag het totaalbedrag overmaken op bankrekening IBAN nr: NL25 RABO 0144 2999 09 ten name van KRL-Museum, Oudehorne, onder vermelding van: poloshirt.

 

 

 

 

KONINKLIJKE ROTTERDAMSCHE LLOYD

STROPDAS

Van de Vereniging van gepensioneerden van de voormalige NV. Koninklijke Rotterdamsche Lloyd, WM. Ruys & Zonen heeft het KRL-Museum een dertigtal KRL-stropdassen overgenomen. De Vereniging heeft bij onze Zuiderburen deze sjieke, marineblauwe, polyester stropdassen laten maken, wij bieden ze nu tegen een zeer schappelijke prijs aan.
PRIJS:

-  Afhalen in Oudehorne €  10,-

-  Inclusief verzending in grote nopjes-enveloppe (binnen Nederland): €  14,-

BESTELLEN

Via e-mail: krl-museum@kpnmail.nl of per brief: KRL-Museum, Rozenbergswijk 4-A. 8413 CW  Oudehorne. Bij bestelling gaarne het bedrag dat van toepassing is, overmaken op bankrekening IBAN nr: NL25 RABO 0144 2999 09 ten name van: KRL-Museum, Oudehorne, onder vermelding van het aantal stropdassen.

OPBRENGST

De opbrengst van deze Lloyd-miniaturen komt geheel ten goede van onze Indonesie-projecten (Medan- en Bogor-project).